Den 15 maj lanserades det gemensamma hållbarhetsmanifestet som den svenska livsmedelsindustrin ska jobba efter för att påskynda arbetet med att stoppa de pågående miljö- och klimatförändringarna. Fossilfri produktion, halverat matsvinn och effektivare vattenanvändning är några av de åtagande som det nya hållbarhetsmanifestet innehåller. Läs hela artikeln här. Fakta Åtaganden i korthet
1. En fossilfri industriVi åtar oss att arbeta för att till 2030 vara fossilfria, innebärande både fossilfri energi i produktion och fossilfria drivmedel till transporter. 2. Halvera matsvinnet. Vi åtar oss att arbeta för att till 2030 halvera matsvinnet i den egna produktionen samt bidra till minskat matsvinn i primärproduktions-, handels- och konsumentled. 3. Materialåtervinningsbara förpackningar. Vi åtar oss att arbeta för att till 2030 uppnå 100 procent materialåtervinningsbarhet på samtliga förpackningsslag och att arbeta för att uppnå en högre grad av återvunnet material i våra förpackningar. 4. Goda villkor i leverantörsledet. Vi åtar oss att senast 2020 ha en policy för uppförandekod och arbetsmiljö i våra leverantörsled. Policyn ska följas upp varje år. 5. Effektivare vattenanvändning. Vi åtar oss att höja effektiviteten på vår vattenanvändning. Vi genomför en kartläggning under 2019 och lovar att ha etablerade effektiviseringsmål till 2020.
0 Comments
Leave a Reply. |
KunskapsbankHär delar vi med oss om vår kunskap ArkivKategorierThis section will not be visible in live published website. Below are your current settings: Current Number Of Columns are = 3 Expand Posts Area = 1 Gap/Space Between Posts = 30px Blog Post Style = card Use of custom card colors instead of default colors = Blog Post Card Background Color = current color Blog Post Card Shadow Color = current color Blog Post Card Border Color = current color Publish the website and visit your blog page to see the results |